UncategorizedΓεωργία στην ΕλλάδαΠολιτική

Τον ρόλο της Γεωργίας στα Ενωμένα Έθνη τόνωσε η ομιλία του πρωθυπουργού δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας

Η ομιλία του πρωθυπουργού της Γεωργίας Irakli Garibashvili στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη έδωσε έμφαση στον «ανεκτίμητο ρόλο» της Γεωργίας στην ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Ilia Darchiashvili.

Ο Darchiashvili σημείωσε ότι η κύρια έμφαση της ομιλίας του πρωθυπουργού είχε δοθεί στις «παγκόσμιες ή τοπικές περιφερειακές προκλήσεις» που αφορούν τη χώρα και τον κόσμο, προσθέτοντας ότι η φιλοδοξία της Γεωργίας για περιφερειακή πολιτική ασφάλειας και ειρήνης ήταν ένα από τα κύρια σημεία των σχολίων.

Ο γεωργιανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία και τον ρόλο της Γεωργίας στον κόσμο για την επισήμανση της συμμετοχής των γεωργιανών ειρηνευτικών δυνάμεων σε διεθνείς αποστολές και σημείωσε επίσης την «πολύ ανοιχτή» έκκλησή του προς τους Αμπχάζιους και Οσετίους πολίτες της χώρας και τις παρατηρήσεις για «πρίσμα συνύπαρξης» μαζί τους.

Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε διεθνές ακροατήριο και να μιλήσει για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τη μελλοντική της ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ, δίνοντας έμφαση στις «σημαντικές προτεραιότητες εξωτερικής πολιτικής» της κυβέρνησής του.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα ότι η χώρα μας θα συνεχίσει οπωσδήποτε την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι το μέλλον μας, που είναι ο κύριος μηχανισμός στη διαδικασία υλοποίησης των κατευθύνσεων της εξωτερικής μας πολιτικής και δεν θα φείδουμε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Γεωργίας θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής της πολύ σημαντικής διαδικασίας». είπε ο Νταρτσιασβίλι.

Ο κορυφαίος Γεωργιανός διπλωμάτης ανέφερε επίσης τον Γκαριμπασβίλι και την δέσμευσή του για «πλήρη υποστήριξη» στην Ουκρανία στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *