ΕιδήσειςΕπενδύσεις

Ξένοι αγοραστές επισκέπτονται γεωργιανές εταιρείες για να εξερευνήσουν ευκαιρίες εξαγωγής, στο πρόγραμμα USAID/Enterprise Georgia.


Αγοραστές από τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέφθηκαν περίπου 20 γεωργιανές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος USAID, που υποστηρίζει τη δημιουργία συνδέσεων με τις εξαγωγικές αγορές και υλοποιείται από την Enterprise Georgia, την κρατική υπηρεσία που προωθεί την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

Το πρακτορείο ανέφερε, ότι κατά την  τριήμερη επίσκεψη, οι αγοραστές επισκέφτηκαν επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, υλικών συσκευασίας και παιχνιδιών, όπου γνώρισαν τις εργασιακές τους διαδικασίες και τις παραγωγικές τους ικανότητες.

Ο Tornike Zirakishvili, Αναπληρωτής Διευθυντής της Enterprise Georgia, τόνισε τη σημασία της προβολής εξαγωγικών ευκαιριών γεωργιανών εταιρειών σε υποψήφιους ξένους εταίρους.

Είναι σημαντικό να επισκεφθούν οι ίδιοι τις επιχειρήσεις και να δουν ποιες ευκαιρίες έχουν οι γεωργιανές εταιρείες στις εξαγωγές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή και ελπίζουμε να συναφθούν διάφορες συμφωνίες με γεωργιανές εταιρείες στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης.

Απώτερος στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε περισσότερες εξαγωγές από τη Γεωργία” ανέφερε.



Ο Zirakishvili πρόσθεσε, ότι η εταιρεία συμβούλων OCO Global και η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών – εταίροι του προγράμματος – συνεργάζονται «στενά» με την Υπηρεσία για να βοηθήσουν 50 τοπικές εταιρείες να επεκτείνουν τις συνδέσεις και τις αγορές τους.

Βοηθάμε τις εταιρείες στην εκτίμηση των ευκαιριών που έχουν στις ξένες αγορές και στη σύνδεση με αγοραστές από διάφορες χώρες“, σημείωσε επίσης.

Ο Οργανισμός ανέφερε, ότι οι εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν «ωφεληθεί από διάφορες υπηρεσίες» που τις βοήθησαν να «τοποθετηθούν σωστά» και να αυξήσουν τις πωλήσεις στις διεθνείς αγορές.